Lewis Hamilton vindt het naar aanleiding van de racistische uitspraak die Nelson Piquet over hem heeft gedaan ’tijd voor actie’. “Er is in onze sport geen plek voor deze achterhaalde manier van denken.”

Hamilton reageert daarmee op de uitspraak van drievoudig wereldkampioen Piquet die dinsdag is komen bovendrijven. In een podcast uit 2021, waarin Piquet de botsing op Silverstone tussen Hamilton en Max Verstappen analyseerde, noemde Piquet de Brit ‘neguinho’. Vrij vertaald: kleine neger.

Lees ook: Nelson Piquet in opspraak na racistische uitspraken over Lewis Hamilton

Hoewel de uitspraak van Piquet vrijwel een jaar onder de radar is gebleven, kan deze nu, in de aanloop naar de race op Silverstone van dit seizoen, alsnog op veel kritiek rekenen. Onder meer in Piquets thuisland Brazilië, maar ook in de Europese en vooral Britse media.

In navolging van de Formule 1, autosportbond FIA en zijn team Mercedes, spreekt ook Hamilton zelf zich nu uit. “Het gaat om meer dan taalgebruik. Deze achterhaalde manier van denken moet veranderen. Er is geen plaats voor in onze sport”, reageert Hamilton via Twitter.

“Ik word mijn hele leven al omgeven en uitgezonderd door dit soort gedachtegoed”, vervolgt de zevenvoudig wereldkampioen, die het meer dan genoeg vindt: “De tijd van leren is voorbij. Het is tijd voor actie.”

Lees ook: ‘What the…’ Hamilton reageert teleurgesteld en verbijsterd op Ecclestone

In een andere Tweet, in het Portugees, roept Hamilton ook op om ‘de mindset te veranderen’. Piquet, drievoudig wereldkampioen Formule 1 en de vader van Max Verstappens vriendin Kelly Piquet, heeft nog niet op de controverse gereageerd.