“Nico Rosberg is de perfecte teamgenoot.” Dat vindt Lewis Hamilton, die ondanks dat hij en zijn Mercedes-collega met elkaar overhoop hebben gelegen, vol lof is over de Duitser.

Mercedes heeft afgelopen zondag in Sotsji beslag gelegd op de constructeurstitel. Dat is maandag gevierd, waarbij Hamilton woorden van dank heeft gesproken op de fabriek in Brackley en bij de motorafdeling in Brixworth en zich ook lovend heeft uitgelaten over teamgenoot Rosberg.

Volgens Sky Sports noemde Hamilton hem op de fabriek ‘de perfecte teamgenoot’, waar hij voor de camera’s van Sky Sports het volgende aan toevoegt: “Ik ken Nico al jaren. Het klopt dat we goede en slechte tijden hebben gekend, maar over het algemeen is hij een hele goede teamgenoot.”

“Nico is een echte teamspeler. Dat is ook wel te zien aan hoe hij zich binnen het team gedraagt. Afgelopen zondag was een zware dag voor hem, en daar heeft hij er dit jaar wel meer van gehad. Ik weet hoe dat is, dus wilde laten zien hoezeer hij gewaardeerd wordt.”

Rosberg zelf was ook bij het feestje aanwezig, al had hij daar eigenlijk geen zin in nadat hij zondag uit leidende positie uitviel en zijn kans op de titel praktisch zag vervliegen: “Maar toen ik zag hoe blij iedereen was, werd ik vanzelf ook happy.”

“Het is fantastisch om de vreugde van de jongens te zien en het onderstreept wat we samen hebben bereikt”, vertelt Rosberg, die op zijn beurt ook lovend is over Hamilton: “Hij is aan een geweldig sterk seizoen bezig en presteert nog regelmatiger dan vorig jaar.”

“Het was daarom erg moeilijk de strijd met hem aan te binden, maar deze is nog altijd niet helemaal gestreden”, benadrukt Rosberg. “Ik ga ook zeker nog proberen hem in een aantal van de resterende races te verslaan.”

Hamilton & Rosberg
De relatie tussen Hamilton en Rosberg stond vorig jaar op scherp door de titelstrijd die de twee uitvochten. Een reeks incidenten – culminerend in een botsing op Spa – zorgde ervoor dat de jeugdvrienden elkaar een tijd lang niet meer konden luchten of zien.

Nadat het duel om het kampioenschap in 2014 in het voordeel van Hamilton werd beslist, kalmeerden de gemoederen. Dit jaar zijn deze ook redelijk bedaard gebleven, want Rosberg heeft gedurende het huidige seizoen eigenlijk nooit echt een hele serieuze bedreiging voor Hamilton kunnen vormen.

Sinds afgelopen zondag is Rosberg niet langer Hamiltons naaste rivaal. Ferrari-coureur Sebastian Vettel staat nu tweede. Met nog vier races te gaan en honderd punten te vergeven staat Hamilton er 66 voor op Vettel en 73 op Rosberg. Toch rekent Hamilton zich nog niet rijk: “Ik ben er nog niet.”