Mercedes-coureur Lewis Hamilton begrijpt er niets van dat zijn voormalige McLaren-teamgenoot Heikki Kovalainen zonder racezitje voor 2013 zit. “Hij verdient namelijk een plekje op de grid.”

Hamilton en Kovalainen waren in 2008 en 2009 teamgenoten bij McLaren. Nadat er bij dat team geen plaats meer voor hem was, vertrok Kovalainen naar Team Lotus, de renstal die nu als Caterham door het leven gaat. De Fin verdedigde de kleuren van dat team drie jaar lang, maar zit nu zonder werk aangezien Caterham voor Charles Pic en Giedo van der Garde gekozen heeft.

“Ik vind het erg jammer dat Heikki er nu niet meer bij is”, zo laat Hamilton vanuit Jerez optekenen. “Hij is namelijk een goede vriend van me, maar buiten dat zie ik hem ook als een ervaren coureur met veel kwaliteiten. Hij verdient absoluut een plekje in de Formule 1.”

“De mensen die een aantal van de nieuwe jongens een racezitje hebben gegeven voor 2013, moeten wel gek zijn als ze echt denken dat die jongens betere coureurs zijn dan Heikki”, stelt Hamilton, die zijn vriend verder ‘het beste wenst met wat hij nu gaat doen’.

Kovalainens landgenoot Mika Salo, die tegenwoordig voor de Finse TV werkt, verwacht de gewezen Caterham-coureur overigens snel weer terug te zien in de Formule 1. “Ik denk niet dat zijn carrière over is. Heikki kan zeker een comeback maken. Vaak maken nieuwe, jonge coureurs immers veel fouten, en als dat gebeurt gaan teams al snel op zoek naar ervaren professionals als Heikki”, zegt hij tegen MTV3.