Volgens Lewis Hamilton hebben de in Monaco dienstdoende stewards zijn excuses geaccepteerd nadat hij deze enige tijd na de race in het Prinsdom had aangeboden, en is de kous daarmee af.

Hamilton was direct na de race erg teleurgesteld en gefrustreerd over het verloop van zijn wedstrijd, zeker omdat hij tot tweemaal toe straf kreeg van de stewards, wegens aanrijdingen met Felipe Massa en Pastor Maldonado.

Het was bovendien de vijfde keer in zes races dat de McLren-coureur op het matje moest komen bij de wedstrijdleiding. De Engelsman liet daarna, tegenover de camera’s van de BBC, weten dat hij het gevoel had dat hij ‘gezocht’ werd door de wedstrijdleiding en vroeg zich daarbij ook schertsend nog af of dit komt omdat hij zwart is.

“Waarom ze mij telkens moeten hebben? Ik heb geen idee”, zei Hamilton, waarna hij er met een lachje het volgende aan toevoegde: “Misschien is het omdat ik zwart ben, zoals Ali G. ook altijd zegt. Ik weet het niet.”

Hoewel het duidelijk was dat Hamilton slechts een (slechte) grap maakte, zorgden zijn woorden toch voor veel ophef. Teambaas Martin Whitmarsh haastte zich dan ook om te verklaren dat Hamilton zijn excuses al had aangeboden, welke volgens de coureur zelf geaccepteerd zijn: “Ze hebben mijn uitleg geaccepteerd en begrepen de situatie”, vertelt hij aan Autosport.

“De lucht is geklaard en we hebben er een streep onder gezet. De stewards hebben ook nog aangegeven dat ze ervoor gaan zorgen dat ook de rest van de FIA begrijpt dat het maar een slechte grap was en het hier verder bij blijft”, besluit Hamilton, die er dus van uitgaat dat zijn uitspraken verder geen staartje krijgen.