Media mogen best wat meer respect tonen voor Ferrari-coureur Sebastian Vettel. Het zijn de woorden van zijn grote rivaal en aanstaand kampioen Lewis Hamilton.

Met zes overwinningen in de laatste zeven wedstrijden heeft Hamilton de Duitser in de touwen. Bij de volgende race in de Verenigde Staten kan Hamilton zijn vijfde wereldtitel bijschrijven. En waar Hamilton heerst, stapelt Ferrari de fouten op elkaar en ook Vettel zelf vergaloppeerde zich al meerdere keren opzichtig.

Lees ook: Vettel praat incident met Verstappen liever onder vier ogen uit

‘Fouten zijn menselijk’
Maar Vettel wordt te makkelijk in de hoek gezet, vindt Hamilton. Op zijn eigen Instagram neemt hij het op voor Vettel: “Ik vind dat de media iets meer respect mag tonen voor Sebastian. Het is niet voor te stellen hoe moeilijk het is om te doen wat wij doen op dit niveau, zoals dat geldt voor alle topatleten op hoog niveau.”

Vettel verprutste een zeker lijkende overwinning in Duitsland. Ook veroordeelde hij zichzelf tot inhaalraces op Monza en afgelopen weekend in Japan door te opportunistisch in de aanval te gaan.

Hamilton rijdt dit seizoen nagenoeg foutloos en als er misstappen worden begaan, dan gebeurt dat bij Mercedes aan de pitmuur. “Het is te verwachten dat er fouten gemaakt worden, dat is menselijk. Wat echt telt is hoe je er daarna mee omgaat.”