*

Vettel praat incident met Verstappen liever onder vier ogen uit

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

8 oktober 2018 12:14

Vettel praat incident met Verstappen liever onder vier ogen uit
Red Bull

Na afloop van de race in Japan begon direct het moddergooien: Vettel beschuldigde Verstappen van ‘de’ aanrijding, terwijl Verstappen de Ferrari-coureur als schuldige aanwees. Vettel heeft inmiddels aangegeven dat hij het incident liever persoonlijk uitpraat met de Nederlander, en niet via de pers.

Sebastian Vettel stuitte bij zijn inhaalrace in Japan in ronde acht op de Red Bull van Max Verstappen. Verstappen vond na afloop van de race dat Vettel ‘wel iets voorzichtiger had kunnen zijn’. De Duitser oordeelde daarentegen dat Verstappen te weinig ruimte liet. De beschuldigingen vlogen via de pers direct over en weer.

Als het aan Vettel ligt, praten de twee kemphanen het incident een keer persoonlijk uit. “Ik wil niet in de situatie komen met ‘Seb zegt dit, Max zegt dat’. Ik zal er met hem over praten op het juiste moment, dat heeft mijn voorkeur”, verklaart de Ferrari-rijder tegen Autosport.

Waarom hij na de race dan toch op het incident ingaat? “Jullie stellen mij deze vragen, dus ik geef er antwoord op.” Vettel gaf wel direct aan dat hij geen spijt heeft van zijn inhaalpoging bij Verstappen. “Als ik niet voor dit gat ging, had ik beter thuis kunnen blijven.”

De Duitser kan zijn titelaspiraties na Japan definitief in de ijskast zetten. “Het zijn geen makkelijke weken geweest”, geeft hij toe bij Sky Sports, “Maar de vechtlust van het team blijft onveranderd. We weten dat het moeilijk is door waar we nu staan, maar wat hebben we te verliezen? We blijven vechten.”

Verstappen wilde na afloop van de race ook niet al te veel woorden meer vuil maken aan de aanrijding. “Het incident met Sebastian leek heel erg op dat van mij in China, eerder dit jaar. Ik denk dat hij me makkelijker voorbij was gekomen als hij gewacht had. Het laat zien dat zelfs de meest ervaren coureurs fouten maken als ze onder druk staan.”

Lees meer over

Verstappen Vettel