Lewis Hamilton noteerde de snelste tijd in de eerste vrije training. Dat huzarenstukje kon hij in de afsluitende sessie niet herhalen. De McLaren-coureur heeft het gevoel dat de Pirelli’s nog niet echt goed op de MP4-27 werken.

Hamilton was in de eerste vrije training drie tienden sneller dan Jenson Button en ruim zeven tienden sneller dan Sebastian Vettel. Laatstgenoemde noteerde in de tweede training de snelste. Hamilton werd tweede op ruim anderhalve tiende.

De wereldkampioen van 2008 rekent niet op de snelste kwalificatietijd. “Het was een opmerkelijke dag”, zegt hij na afloop in Abu Dhabi. “We hebben veel dingen gedaan. In de eerste training liep het heel goed maar in de sessie daarop ging het wat minder soepel bij mij. Wellicht dat de banden daar iets mee te maken hebben.”

“Het is moeilijk om er een goede tijd mee uit te persen”, vervolgt hij over het rubber van Pirelli. “Ik reed lekker in de rondte met de hardere band. Daarna gingen mensen opeens acht tienden sneller op de zachte band. Ik haakte toen af. We moeten de zachte band dus aan de praat zien te krijgen. Ik pak graag de poleposition maar vestig daar niet al mijn hoop op. De auto van Sebastian is sneller.”

Jenson Button eindigde telkens een plek achter Hamilton. Hij was na afloop te spreken over de lange runs. “Die liepen goed en daar ben ik erg blij”, aldus Button. “Er is, zoals altijd, nog ruimte voor verbetering. Je wil ook niet op vrijdag al een perfecte wagen hebben. We hebben in ieder geval veel informatie verzameld in de belangrijkste van de drie vrije trainingen.”

“Het ging redelijk goed. De auto is sneller dan in India. Met weinig brandstof heb je aardig wat ronden nodig om de juiste tijd te noteren. Ik reed maar drie ronden op de zachte band dus ik weet waarschijnlijk nog niet welke afstelling het beste bij de band past. Ik wilde per se een goede lange run rijden met veel brandstof aan boord. Dat lukte in India niet en dat was funest voor mijn race.”