Na twee powercircuits werd verwacht dat Mercedes opnieuw de macht zou grijpen in Singapore, maar dat was buiten Charles Leclerc gerekend. Ook Lewis Hamilton, die zich als tweede kwalificeerde, is verbaasd over Ferrari’s prestatie op het stratencircuit. “Dit is geen Ferrari-baan”, aldus Hamilton.

Lewis Hamilton start morgen dan wel op de eerste startrij, de pole positie bemachtigen lukte de Brit niet. “Ik heb geen idee waar Ferrari’s snelheid vandaan kwam, dit is geen Ferrari-baan”, klinkt Hamilton enigszins verrast. Ondanks het missen van pole is de wereldkampioen toch tevreden over zijn eigen prestatie. “Dit is het maximale dat ik eruit kon halen, ik heb zelfs enkele keren de muur geraakt.”

Lees ook: Leclerc onder de indruk van zijn poleronde: ‘Ik verloor de auto bijna drie keer’

Vier keer won Hamilton de race onder kunstlicht al, en ook een vijfde overwinning is morgen volgens de Brit nog steeds mogelijk. “Startend vanaf plek twee kunnen we agressief zijn”, stelt Hamilton. “Het is en blijft een stratencircuit, dus we zullen zien wat het geeft.” Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff was onder de indruk van Ferrari’s snelheid. “We wisten dat ze enkele tienden zouden winnen op de rechte stukken”, vertelt Wolff aan Sky Sports, “maar ze zijn duidelijk ook snel in de bochten.”

© Motorsport Images

Acht van de elf races in Singapore werden gewonnen door de polesitter. “De statistieken zijn inderdaad niet in ons voordeel”, geeft Wolff toe, maar net als Hamilton wil ook hij gewoon de race afwachten. “Laten we kijken wat de zondag brengt”, besluit de Oostenrijker.

Lees ook: Leclerc voltooit hattrick met spectaculaire pole position, Verstappen knokt zich naar P4