Charles Leclerc heeft voor de derde keer op rij de poleposition gepakt. De Ferrari-coureur was met 1.36.217 nipt sneller dan Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Leclerc was onder de indruk van zijn eigen poleronde, terwijl Vettel op weg leek naar een poleposition, maar hij werd in de laatste run nog ingehaald door zijn teamgenoot en Hamilton.

Op de vrijdag leek Ferrari niet mee te kunnen dingen voor de poleposition, maar in de derde vrije training vanochtend kwam als de eerste waarschuwing toen Leclerc de snelste tijd zette. In de kwalificatie kon de Ferrari-coureur deze trend voortzetten en pakte zijn derde pole op rij, zijn vijfde in totaal. ”Kijk ernaar, wat een ronde! Ik verloor de auto bijna drie keer in die ronde”, schreeuwde de Monegask het uit over de boordradio.

In zijn laatste ronde verbeterde de 21-jarige Monegask zich naar de eerste tijd, en wist die ook te behouden. ”Ik ben extreem blij. Als je kijkt naar die ronde, die was heel goed. Ik verloor de auto wel een paar keer bijna, maar we hebben de pole. Ik wil het team bedanken want we wisten dat het hier lastig zou worden, maar het is toch gelukt. We hebben nieuwe onderdelen die goed werken. Vrijdag was lastig, maar ik heb hard gewerkt en het betaalde zich uit vandaag”, zegt Leclerc na afloop van de kwalificatie. Lewis Hamilton benaderde de tijd van Leclerc mede door een snelle laatste sector op 0.191 seconde.

Foto: Motorsport Images

Bijna had Vettel de poleposition, aangezien hij na de eerste run nog op de eerste plaats stond. In zijn tweede en laatste run verbeterde de Duitser echter niet, en brak zijn ronde vroegtijdig af. ”Ik ben niet blij met Q3, het had veel beter gekund. Maar soms gaat dat nou eenmaal zo. We waren heel snel vandaag, en het is altijd gaaf om hier te rijden. De auto was goed en voelde heel lekker. Het was nutteloos om mijn laatste ronde af te maken omdat ik al langzamer was. Ik kijk al uit naar de race morgen”, aldus Vettel.