Lewis Hamilton gaat ervan uit dat de laatste ronde van zijn titelstrijd met Nico Rosberg fair en zonder incidenten zal verlopen.

Dat maakt de Mercedes-coureur, die tegen een achterstand van twaalf punten op Rosberg aankijkt in de stand, duidelijk ten overstaan van het Britse Autosport.

“Ik ga de race in met de verwachting dat het niets minder dan een fair gevecht wordt”, stelt de titelverdediger. “Er zijn natuurlijk voorbeelden te noemen uit het verleden van hoe een titelstrijd niet eerlijk werd beslist, maar ik denk graag dat Nico beter is dan dat. Zoiets zal hij niet doen”, is Hamilton zeker.

“Ik moet er van mijn kant ondertussen gewoon voor zorgen dat ik voor hem rij en blijf”, stelt de drievoudig wereldkampioen, die al heeft toegegeven dat zijn kansen niet best zijn, maar vastbesloten is niet op te geven.

Hamilton en Rosberg botsten dit jaar al twee keer met elkaar. In Spanje schakelden ze elkaar uit en in Oostenrijk won Hamilton na een clash in de laatste ronde, terwijl Rosberg schade opliep en een tijdstraf kreeg voor het incident, waarna hij uiteindelijk als vierde geklasseerd werd.