*

Hamilton verwacht fellere strijd tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull in 2018

Daan de Geus

Daan de Geus

23 februari 2018 09:50

Hamilton verwacht fellere strijd tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull in 2018
Sutton Images

Lewis Hamilton verwacht in 2018 een fellere titelstrijd te zien tussen zijn team Mercedes, Ferrari en ook Red Bull. “Misschien sluit er zelfs nog wel een ander team bij aan.”

De viervoudig wereldkampioen, die in 2017 de titel pakte na een gevecht met Sebastian Vettel, vertelt tijdens de presentatie van de Mercedes W09 dat hij verwacht dat de strijd om het kampioenschap in 2018 waarschijnlijk tussen meerdere teams zal gaan.

Hamilton probeerde de Mercedes W09 donderdag al kort uit op Silverstone.

“Aangezien Ferrari, Red Bull en wij eind vorig seizoen dichtbij elkaar zaten, verwacht ik dat het dit jaar redelijk hetzelfde zal zijn. Ik denk ook dat de titelstrijd zwaarder wordt, meer felbevochten”, zegt Hamilton.

De Brit wil daarbij ook niet uitsluiten dat zich nog een ander team in de strijd mengt. “Misschien wel, wie weet?” Mocht het ervan komen, dan zou hij het mooi vinden als dat zijn oude team McLaren is. “Hopelijk doen zijn ook vooraan mee en zit het allemaal dichter bij elkaar.”

Ongeacht welke teams de strijd aanbinden met het de laatste jaren ijzersterke Mercedes, is Hamilton van plan zijn huid duur te verkopen. “Ik wil ervoor zorgen dat ik als coureur beter ben dan vorig jaar”, verklaart hij.

“Ik denk dat ik vorig jaar beter reed dan ooit. Of het nog beter kan? Op veel vlakken wel, denk ik”, zegt de 33-jarige Hamilton, die verwacht voor de seizoensstart een nieuw Mercedes-contract te tekenen, met zijn huidige deal die eind 2018 afloopt.

“We hebben geen haast, maar ik weet dat er als team geen betere optie is, terwijl (Mercedes-teambaas, red.) Toto Wolff weet dat er geen betere coureur is. Ik kijk dan ook niet verder dan Mercedes en het is nu gewoon een kwestie van rustig alles rond krijgen.”

Hamilton met teamgenoot Valtteri Bottas – die ook nog geen contract voor na 2018 heeft – en Mercedes-teambaas Wolff.

Gerelateerd