De opmerking van Sebastian Vettel dat de beide Mercedessen afgelopen zondag in Monaco aan het begin van de race ‘als twee trage zilvergrijze bussen’ rondreden om banden te sparen, is Mercedes-coureur Lewis Hamilton in het verkeerde keelgat geschoten.

Vettel verklaarde na afloop van de Grand Prix dat hij aan het begin van de race sneller was dan de voor hem rijdende Hamilton en Nico Rosberg, maar in de smalle straten van Monaco geen kans zag het ogenschijnlijk in formatie rijdende Mercedes-duo te passeren.

“Het ging in de beginfase wel heel langzaam”, verzuchtte Vettel. “Het leek haast wel of er twee zilvergrijze bussen voor me rondreden, in plaats van twee silberpfeilen.”

‘Makkelijk klagen’
Hoewel Vettel daar nog wel aan toevoegde dat hij begrijpt dat het waarschijnlijk onderdeel van de strategie van Mercedes was en het team uiteraard het recht had het in het begin rustig aan te doen – en het goed heeft gedaan door de race zo te controleren – is Hamilton toch niet gelukkig met de uitsprak van zijn rivaal.

“Sebastian heeft de afgelopen vier jaar telkens de snelste auto gehad, dus het is nogal makkelijk voor hem om dat soort dingen te zeggen”, reageert Hamilton in gesprek met persbureau Press Association.

“Sebastian heeft het makkelijk bij Red Bull, maar wij zijn een team dat nog altijd in opbouw is en hard moet werken om het potentieel van onze auto te benutten. Ik ben het dus niet eens met wat hij heeft gezegd.”

Bandenspanning
Hamilton heeft ook nog kort gereageerd op de rel die is ontstaan naar aanleiding van de bandentest die hij en Rosberg met Mercedes voor Pirelli hebben afgewerkt. “Er is ons gevraagd om voor ze te testen en dat hebben we gedaan. Het was leuk om te doen en ik maak me er verder geen zorgen om. Het is aan het team om zich daarmee bezig te houden, want ik moet me gewoon op mezelf concentreren.”