*

Hamilton vindt gesprek met Rosberg onnodig

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

28 oktober 2015 13:30

Hamilton vindt gesprek met Rosberg onnodig
Racepictures

Lewis Hamilton ziet geen heil in een gesprek met zijn teamgenoot Nico Rosberg over hun botsing in Austin. Mercedes-teambaas Toto Wolff drong daar eerder wel op aan.

“Het is niet nodig”, zegt kersvers wereldkampioen Hamilton tegen de BBC. “Iedereen mag er zijn mening over hebben, maar dat doet er niet toe. Ik heb de race gewonnen.”

Rosberg begon de Grand Prix van Amerika zondag van pole position, maar kreeg in de eerste bocht direct kampioenschapsleider Hamilton om de oren. Die raakte de Mercedes van de Duitser op de zijkant, waardoor Rosberg buiten de baan belandde en terug viel naar de vierde plaats. Na afloop van de race noemde Rosberg Hamiltons actie ‘agressief’. Teambaas Wolff riep op tot een gesprek.

Petje

Rosbergs teleurstelling was zichtbaar na de wedstrijd, waarin hij uiteindelijk door een fout de zege en de wereldtitel aan Hamilton liet. De coureur smeet een sponsorpetje terug naar de Brit, nadat die het hem had toegeworpen.

“Ik gooide het en zei ‘alsjeblieft, vriend’, waarna hij het terug wierp”, vertelt Hamilton. Boos is de 30-jarige coureur niet over Rosbergs reactie. “Ik heb Nico in de loop der jaren van heel wat kanten gezien. Hij gooide die pet terug, en ik dacht: ‘geen probleem’.”

De drievoudig wereldkampioen snapt Rosbergs reactie ook wel. “Het is ook niet makkelijk om mijn teamgenoot te zijn. Hij was bovenal teleurgesteld in zichzelf.”