Lewis Hamilton is zeer tevreden met zijn vierde plaats tijdens de kwalificatie. De Brit moest drievoudig wereldkampioen Sebastian Vettel en de twee Ferrari’s voor zich dulden. Teamgenoot Nico Rosberg kwalificeerde zich als zesde.

“De auto was goed”, vertelt Hamilton. “De balans kan nog wel wat beter en dan vooral als het droog is, maar ik heb niet te klagen. In Q3 deden we onze vliegende ronde op een setje oudere banden dan de concurrenten. Jammer, want anders hadden we dichterbij kunnen komen. Gelukkig is ons tempo al het hele weekend goed.  Ik hoop morgen dus op een droge race.”

Waar Hamilton klaagt over de balans is dat bij Rosberg helemaal geen probleem. “Mijn balans was perfect. We staan redelijk vooraan dus ik kan vooruitkijken morgen. We krijgen vast wel wat kansen om mee te doen met de voorste plaatsen.”

Teambaas Ross Brawn kijkt met veel plezier uit naar de race van morgen. “We zullen zien wat het weer morgen doet. We staan er in ieder geval goed voor, dus het kan morgen zomaar eens een mooie dag voor ons worden. De auto was op alle soorten banden goed. Dat is een prettig voorteken.”