*

Hamilton: ‘Wel de snelheid, maar niet kunnen racen’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

30 juni 2019 17:51

Hamilton: ‘Wel de snelheid, maar niet kunnen racen’
Motorsport Images

Het was even geleden dat Lewis Hamilton na de race niet op het podium stond. Toch ziet de Brit de ernst er niet van in, hij beschouwt het liever als een incident in een seizoen dat tot nu toe perfect verloopt voor de Mercedes-coureur.

Lees ook: Verstappen grijpt overwinning in Oostenrijk na bloedstollende inhaalrace

“We moeten deze race niet zomaar afschrijven”, zegt Hamilton tegen Sky Sport. “We hebben punten binnengehaald, wat goed is. We moeten gewoon weer verder naar de volgende race.”

Tijdens de race was het ontzettend heet in Oostenrijk en de Mercedes had daar last van. “Oververhitting was een groot probleem, terwijl Ferrari en Red Bull daar geen last van leken te hebben. We hadden wel een goede snelheid, maar we konden niet racen.”

Ook teamgenoot Valtteri Bottas had een lastige race, maar mocht als derde man alsnog naar het podium. “De race was moeilijker dan verwacht. Dat kwam vooral door de oververhitting. Maar we hebben toch een mooi aantal punten binnengehaald en we komen terug.”

© Motorsport images.

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte (1995) groeide op tijdens het Schumachertijdperk, maar begon de sport pas intensief te volgen na het (eerste) pensioen van zijn jeugdheld. Kwam in 2018 bij FORMULE 1 terecht, waar hij vooral schrijft tijdens de Grand Prix weekenden. Hij is geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes en geruchten, achtergrondverhalen, het politieke spel in het miljoenencircus en de roemruchte geschiedenis van de Formule 1. Daarnaast heeft hij belangstelling voor de Formule E, geschiedenis en luchtvaart.

Lees meer over

Hamilton Mercedes