Na de leiding in het wereldkampioenschap heroverd te hebben, geeft Lewis Hamilton te kennen wat het ultieme doel van zijn Formule 1-carrière is. Namelijk: het veroveren van drie wereldtitels, precies evenveel als zijn grote idool Ayrton Senna.

Tegen het Britse Sky Sports spreekt Hamilton over zijn ambitie: “Ik wil net zo veel titels halen als Ayrton, dat zou heel gaaf zijn. Als dat niet lukt, is mijn carrière niet compleet.” De Mercedes-rijder is vastberaden er alles uit te halen. “Het zou heel moeilijk zijn als ik mijn loopbaan moest beëindigen in de wetenschap dat ik de mogelijkheid heb gehad drie keer kampioen te worden, maar daar niet in geslaagd ben. Ik doe er dan ook alles aan om te zorgen dat dat niet gebeurt”, klinkt het strijdlustig.

In 2008 reed Hamilton, destijds in zijn tweede Formule 1-seizoen, naar zijn eerste wereldtitel toe. Daar heeft hij in de huidige titelstrijd weinig meer aan. “In zekere zin voelt het alsof ik weer voor mijn eerste titel vecht. Waarschijnlijk omdat het alweer zo lang geleden is. En ik heb dit jaar ook een paar moeilijke races achter de rug, er is wel het één en ander fout gegaan”, vertelt de Engelsman.

“Maar ik ben blij dat ik dat allemaal doorstaan heb”, gaat Hamilton, die nu voor het eerst in het seizoen meer punten heeft dan teamgenoot Rosberg, verder. “De rest van het seizoen gaat het er echt op aan komen, maar daar hou ik wel van. Mijn vader zei het al in mijn karttijd: laat je prestaties op de baan voor je spreken. Dat ben ik precies van plan.”

Hamilton heeft nooit een geheim gemaakt van zijn enorme bewondering voor Senna. “Een groot deel van mijn rijstijl is beïnvloed door hoe ik hem zag rijden”, zei hij eerder dit jaar over de in 1994 verongelukte Braziliaanse racelegende. “Ayrton was een racer pur sang en dat is precies hoe ik ben. Toen ik jong was zag ik Ayrton rijden en dacht ik bij mezelf dat ik ook zo wilde rijden. Er wordt soms gezegd dat ik een agressieve stijl heb, maar dat komt dus niet geheel uit mezelf.”