Mercedes-coureur Lewis Hamilton zegt dat hij zijn Formule 1-carrière gewoon als compleet kan bestempelen, al heeft hij niet gereden voor Ferrari. De Britse vijfvoudig wereldkampioen voelt zich thuis bij Mercedes, al merkt hij wel dat de relatie met de tifosi steeds beter wordt. 

De vijfvoudig wereldkampioen geeft toe dat het voor alle coureurs waarschijnlijk ‘de droom’ is om voor Ferrari te mogen rijden. Op de vraag of hij zijn Formule 1-carrière als compleet zou bestempelen, al heeft hij niet gereden voor Ferrari, antwoordt de Brit: ”Ik denk het wel. Je moet bedenken dat als je deel uitmaakt van Mercedes, je voor het leven deel uitmaakt van een gezin. Dus ik kan voor honderd procent hier eindigen en tevreden zijn. En ik zou nog altijd met Ferrari’s op de weg kunnen rijden”, zegt Hamilton tegen Motorsport.com.

Lees ook: Hamilton hekelt juichende fans bij crash: ‘Besef dat racen serieus gevaarlijk is’

”Zal ik teleurgesteld zijn dat ik geen Ferrari heb gereden? Ik denk niet dat je echt kunt stilstaan bij dingen die je niet weet. Ik ben dol op de kleur van de auto. Je ziet de passie van het publiek en van het team als ze beneden het podium staan, het is anders dan bij andere teams. Sommige dingen zijn voorbestemd, maar ik weet niet of een toekomst bij Ferrari tot mijn plannen behoort. De tijd zal het leren”, aldus Hamilton.

Foto: Motorsport Images

‘Ze snakken naar een wereldkampioenschap’
Hamilton zegt dat hij waardeert dat Mercedes loyaal is naar haar coureurs toe. ”Je bent onderdeel van een enorme geschiedenis en ze zorgen voor je voor de rest van je leven.” Hamilton won de Italiaanse Grand Prix maar liefst vijf keer in de afgelopen zeven jaar, terwijl Ferrari voor haar laatste thuiszege naar 2010 moet, toen Fernando Alonso de race op zijn naam schreef. De overwinningen van Hamilton op Italiaanse bodem konden vaak rekenen op boegeroep, maar de Brit merkt dat de verhouding met de tifosi verbeterd zijn.

Lees ook: Di Montezemolo: ‘Leclerc heeft wat weg van een jonge Niki Lauda’

”In feite komen er steeds vaker Ferrari-fans op me af hier die vragen of ik naar Ferrari wil komen. Ik krijg ook veel berichten van Ferrari-fans die zeggen: ‘Ik ben een Ferrari-fan, maar ik respecteer je’. Ik denk dat langzaam groeit, beetje bij beetje”, aldus de Mercedes-coureur. Hij denkt dat de Ferrari-fans snakken naar hun eerste wereldkampioenschap sinds 2007. Omdat de Brit in die tijd al vijf keer wereldkampioen is geworden, zouden de tifosi hem graag willen hebben. ”Maar ze hebben twee hele goede coureurs in de vorm van Charles Leclerc en Sebastian Vettel. Ik weet zeker dat ze blij zijn met het jonge talent en om te zien hoe hij zal groeien”, aldus Hamilton.