Lewis Hamilton voelt zich weer helemaal op zijn plek bij McLaren. De Engelsman, die al voor het team uitkomt sinds hij in de Formule 1 rijdt, verwacht zelfs dat hij nog jaren voor McLaren zal rijden.

Hamiltons deal met McLaren loopt aan het eind van 2012 af, maar de 26-jarige coureur zelf denkt ook ver daarna nog voor de formatie uit Woking te blijven uitkomen. “Mijn toewijding aan het team is op dit moment echt geen issue”, wordt hij geciteerd door het Britse persbureau Press Association.

“Er is geen haast om rond de tafel te gaan zitten, maar teambaas Martin Whitmarsh heeft het al over het verlengen van het contract gehad, dus ik weet dat het in de kaarten zit.”

“We gaan het volgend jaar dus absoluut bespreken”, vervolgt Hamilton, die aangeeft de verlanging naar alle waarschijnlijkheid te ondertekenen: “Ik ben er vrij zeker van dat ik dat ga doen”, kondigt hij hierbij vast aan.

De liefde tussen Hamilton en McLaren – die halverwege het seizoen bekoeld leek, waardoor er zelfs werd gespeculeerd over een toekomstig vertrek naar een rivaliserend team als Ferrari of Red Bull – lijkt dus weer volledig wederzijds te zijn, hetgeen teambaas Whitmarsh onderschrijft: “De relatie tussen Lewis en het team is erg warm en ik weet zeker dat de liefde nog jaren stand zal houden.”