Een lekke band in de tweede ronde betekende het einde voor Lewis Hamiltons kansen op een fatsoenlijk resultaat. De Brit viel in de slotfase in kansloze positie uit.

Eigenlijk wilde hij het bijltje nadat zijn achterband lek raakte al neerleggen. Hij reed door, en liet vervolgens zien dat er met de snelheid van de McLaren niets mis is. Hij reed op een ronde achterstand van Fernando Alonso en Sebastian Vettel en haalde ‘gewoon’ Vettel in om zijn ronde achterstand ongedaan te maken. Dit lukte niet: Alonso bleek net iets te snel te zijn.

Niet dat Hamilton daarom maalde na afloop. Dit was een waardeloze dag voor hem, en dat liet hij blijken ook. “Ik heb geen idee hoe de auto beschadigd raakte. Ik zag de rommel opvliegen en dat zorgde voor de beschadiging”, zegt Hamilton, die zijn eigen vraag beantwoordt.

“Vervolgens voelde de auto verschrikkelijk aan. De achterkant de vloer was beschadigd. Het enige positieve dat ik kan meenemen uit dit weekend is de derde plaats van Jenson”, besluit de wereldkampioen van 2008.