Michael Schumacher heeft in Canada bewezen dat hij nog altijd op topniveau kan presteren, mits hij over een competitieve auto beschikt. Dat stelt Mercedes-topman Norbert Haug.

Haug deelt aan Autosport mede dat hij vindt dat Schumacher in Canada aan de buitenwereld heeft laten zien dat hij het kunstje nog niet verleerd is: “Zo zie je maar hoe snel dingen kunnen veranderen in deze sport. Dit was Schumacher op zijn best”, prijst de Duitser zijn landgenoot, die met name in de regen snel onderweg was en lange tijd in de running leek voor een plekje op het podium.

“Dit is het bewijs dat Michael het nog kan en dat hij goede resultaten kan boeken als wij hem een auto geven die daartoe in staat is”, vervolgt Haug.

“Als puntje bij paaltje komt gaat het namelijk om de resultaten, en dit was een goed resultaat”, zegt hij over Schumachers uiteindelijke vierde plaats.

Mercedes-teambaas Ross Brawn liet eerder ook al weten dat het uitblijven van zeges bij Mercedes niet aan Schumacher of diens teamgenoot Nico Rosberg ligt, aangezien hij ze begenadigde coureurs vindt: “Ik ben erg blij met ze. Zij zijn er niet schuldig aan dat we geen races winnen.”