Nick Heidfeld blijft hoop houden zijn Formule 1-carrière nieuw leven in te kunnen blazen. De Duitser werd vorig jaar ontslagen door Lotus en is nu in het WEC actief, maar blijft op de koningsklasse hopen.

Heidfeld rijdt tegenwoordig voor Rebellion Racing in het World Endurance Championship en dat bevalt hem prima, zo vertelt hij aan Auto, Motor und Sport, maar de Formule 1 blijft toch waar de 35-jarige uit Mönchengladbach van droomt: “De Formule 1 is nog geen gesloten boek voor me”, zo blijft Heidfeld in een comeback geloven.

“Het is natuurlijk niet makkelijk om een stoeltje te vinden, want anders zou ik nu ook wel een plekje hebben, maar ik mis de sport en het knaagt aan me dat ik geen zitje heb”, vervolgt de coureur die van 2000 tot en met 2011 actief was voor Prost, Sauber, Jordan, Williams, BMW en Lotus.

Heidfeld liet afgelopen winter echter al weten dat hij inziet dat het voor een coureur zonder een grote zak met sponsorgeld niet makkelijk is om zich van een plekje te verzekeren. “Geld speelt tegenwoordig een wel erg belangrijke rol”, weet de coureur die met 183 Grands Prix en dertien podiumplaatsen – waarvan acht tweede plaatsen – achter zijn naam wel op een goede staat van dienst kan bogen.