De Duitsers Adrian Sutil en Nick Heidfeld hebben de hoop om hun Formule 1-carrière een vervolg te geven nog niet opgegeven.

 

Sutil zit zonder werk voor 2012 omdat zijn aflopende contract met Force India niet werd verlengd en hij ook geen stoeltje bij een ander team heeft weten te vinden.

 

Volgens de manager van de coureur – die vorig jaar als negende in het WK eindigde – speelde geld te zeer een rol bij de zoektocht naar een nieuw team. Mogelijk heeft ook de nog lopende rechtszaak tegen Sutil, die ervan verdacht wordt Genii Capital-topman Eric Lux zwaar verwond te hebben, echter een rol gespeeld, aangezien het hoger beroep nog moet dienen.

 

In interview met SpeedTV laat Sutil weten desondanks terug te willen keren op de grid. Binnen welk tijdsbestek dat moet gebeuren, laat hij verder open: “Het is mogelijk dat ik dit jaar moet uitzitten terwijl ik eraan werk een goed plekje voor 2013 te bemachtigen, maar als er zich voor die tijd een goede mogelijkheid voordoet, dan sta ik daar ook voor open.”

 

“Natuurlijk is het moeilijk om plannen te maken in de Formule 1, maar ik blijf hoopvol. Deze sport blijft hoe dan ook mijn prioriteit en we blijven hard werken om terug te komen.”

 

Sutils landgenoot Heidfeld, die in 2011 na elf races aan de kant werd gezet door Renault, heeft de hoop op een terugkeer in de koningsklasse ook nog niet opgegeven: “Ik heb het jarenlang erg naar mijn zin gehad in de Formule 1 en zou graag nog wat langer deel uitmaken van die wereld”, vertelt hij aan het Oostenrijkse Servus TV.

 

“Ik heb natuurlijk geprobeerd om een stoeltje voor 2012 te verkrijgen, maar aangezien geld tegenwoordig zo’n belangrijke rol speelt, is het allemaal niet eenvoudig. Ondanks dat blijf ik echter mijn best doen om te zien of er misschien toch ergens mogelijkheden liggen om terug te keren”, besluit de coureur die komend seizoen in ieder geval in het World Endurance Championship aan de slag gaat.