Susie Wolff heeft met teleurstelling gereageerd op de komst van Adrian Sutil naar Williams. De Duitser is specifiek vastgelegd als reserve-coureur, wat een streep door de rekening is van testcoureur Wolff.

Williams maakte afgelopen donderdag bekend voormalig Sauber- en Force India-coureur Sutil te hebben aangetrokken om in te vallen in het geval één van de vaste coureurs – Felipe Massa of Valtteri Bottas – onverhoopt niet kan rijden.

Tijdens het openingsweekend in Melbourne moest Bottas na de kwalificatie afhaken. Het was toen al te laat om een reserve in te zetten, maar Williams trok wel de conclusie dat het met Wolff, ontwikkelingscoureur Alex Lynn en simulatorcoureur Richie Stanaway geen goede vervanger in huis had.

Wolff heeft immers slechts twee vrijdagtrainingen en drie testdagen achter haar naam staan, terwijl Lynn maar een halve dag aan praktijkervaring in een Formule 1-auto heeft en Stanaway zelfs dat niet. Sutil is daarentegen zeer ervaren: hij heeft 128 Grands Prix gereden en daarin 124 punten gescoord.

Voor Wolff betekent de komst van Sutil hoe dan ook dat ze niet op een racedeelname hoeft te hopen als er iets mis gaat met Bottas of Massa, dus zij heeft de beslissing van Williams als ‘zeer teleurstellend’ ervaren, zo vertelt ze aan het Duitse Sky.

“Ik begrijp dat het team iemand met Grand Prix-ervaring achter de hand wil hebben en heb daar ook wel begrip voor, maar ik had dit toch niet verwacht. Ik denk dat dit voor ons allemaal als een verrassing is gekomen en ik ben persoonlijk dus ook zeer teleurgesteld.”