De door Renault aan de kant geschoven Nick Heidfeld hoopt volgend jaar weer gewoon op de grid te staan en dan aan zijn dertiende seizoen in de Formule 1 te kunnen beginnen.

Heidfeld werd vlak voor de Grote Prijs van België op straat gezet door Renault en vervangen door Bruno Senna, waardoor hij nu zonder werk zit.

De 34-jarige Duitser, die 183 Grands Prix en 259 punten achter zijn naam heeft staan, is sindsdien echter hard bezig om ervoor te zorgen dat hij in 2012 weer een racezitje heeft. Heidfeld is er vrij zeker van dat dit gaat lukken: “Ik ben meer dan hoopvol dat ik een zitje kan bemachtigen”, verklaart hij in gesprek met het Britse Autosport.

“Er zijn niet veel stoeltjes vrij voor volgend jaar, maar we werken eraan”, vervolgt de coureur die behalve voor Renault ook voor Prost, Sauber, Jordan, Williams en BMW heeft gereden.

Omdat hij waarschijnlijk sponsorgeld nodig gaat hebben om een zitje te financiëren, doet Heidfeld zijn best het financiële plaatje op orde te krijgen. “We hebben al wat sponsoren gevonden die willen meewerken”, zegt hij. “Maar als sponsorgeld het doorslaggevende argument wordt, kan ik desondanks wel eens buiten de boot vallen. Ik kan het namelijk niet opnemen tegen coureurs met zakken vol met geld.”