Nick Heidfeld is een van de meest ervaren coureurs op de grid, maar de Duitser maakt komend weekend zijn debuut op het vernieuwde Silverstone.

 

“Ik ben vaak genoeg op Silverstone actief geweest, maar vorig jaar niet en toen hebben ze de lay-out van het circuit aangepast”, vertelt Heidfeld. “Ik heb dus nog nooit op de nieuwe omloop gereden. Dat maakt het spannend voor mij.”

Heidfeld vindt het jammer dat de bocht Bridge is verdwenen, maar benadrukt dat er nog genoeg bijzondere bochten over blijven. “Dat was inderdaad een speciale sectie”, zegt hij. “Ik weet niet precies hoe het nieuwe circuit is, maar het eerste deel is gelijk gebleven met veel snelle bochten. Silverstone is anders dan andere circuits. Het is een unieke plek.”

De Duitser denkt bovendien dat het circuit zijn Renault R31 zal liggen. “Op andere hogesnelheidscircuits dit jaar hebben we relatief sterk gepresteerd”, stelt hij. “Het is alleen even afwachten hoe de regelwijzigingen gaan uitpakken. Sommigen denken dat wij er het hardst door getroffen worden, maar dat betwijfel ik.”