Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko vindt dat Sebastian Vettel prima bij het team van Mercedes zou passen. De Oostenrijker breekt een lans voor de viervoudig wereldkampioen die vorig jaar een minder sterk seizoen kende.

Tegen het Duitse Auto Bild claimt Dr. Helmut Marko dat Sebastian Vettel vorig jaar niet zijn ware klasse heeft kunnen laten zien. Dit kwam volgens de Oostenrijker mede door veel pech voor de Ferrari-coureur. Dit jaar moet het beter kunnen en zal Vettel ook moeten kijken naar de toekomst. Marko: ” Hij zal er in ieder geval alles aan doen om succes te hebben. Aan het einde van het jaar moet hij beslissen wat het beste voor hem is.” Marko denkt dat Mercedes goed bij Vettel zou passen.

Mercedes
Na het onverwachte pensioen van wereldkampioen Nico Rosberg, werd Vettel al gelinkt aan een overstap naar het team van Mercedes. Daar kwam het echter niet van, want Valtteri Bottas kreeg het stoeltje van Rosberg en een eenjarig contract bij de Duitse renstal. Die plek komt volgend jaar wellicht vrij en dat betekent volgens Marko dat Mercedes zich dan met Vettel gaat bemoeien.

Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff erkent dat Vettel op de radar stond om de plek van Rosberg over te nemen. In de Stuttgarter Zeitung zegt hij dat Vettel bij het team zou passen. “Het zou erg gek zijn als Sebastian niet op het lijstje zou staan. Ik ken hem goed, maar hij is wel iemand die echt trouw is aan zijn huidige werkgever. We gaan zien wat de toekomst brengt. Vettel in een Mercedes? Klinkt goed!”