Vier overwinningen en twee derde plaatsen in twaalf races. Felipe Drugovich en MP Motorsport zijn bezig aan een uitstekend seizoen in de Formule 2. De Braziliaan leidt het kampioenschap riant met 132 punten, 49 punten meer dan de nummer twee Théo Pourchaire.

Waar de Formule 1 afgelopen nog even een tussenstop maakte in Canada, daar ligt het seizoen in de Formule 2 en Formule 3 deze weken even stil. Pas volgend weekend komen beide raceklassen in Silverstone, in het voorprogramma van de Britse Grand Prix, weer in actie. Dat geeft MP Motorsport de tijd om na hectische weken even uit te hijgen. Tenminste dat zou je denken.

Niets is echter minder waar, laat teambaas Sander Dorsman ons vanuit de fabriek in Westmaas weten. De F2-wagens zijn net terug uit Bakoe en worden nu volop geprepareerd voor de komende races in Silverstone en de zware weken daarna. “We hebben in juli even een heftig maandje met Groot-Brittannië, Oostenrijk, Frankrijk en Hongarije achter elkaar. Het gaat als een komeet allemaal, dus tot begin augustus is het alle hens aan dek.”

Zilverwerk

Naast de auto’s werd er de afgelopen weken een flinke berg zilverwerk in de Hoeksche Waard afgeleverd. Er was een derde plaats in Barcelona voor F3-coureur Caio Collett, maar de meeste bekers werden dus in de F2 door Drugovich verzameld. De 22-jarige coureur had eerder dit seizoen in Saoedi-Arabië al een dubbel podium (sprint- en feature race) gepakt, maar behaalde de afgelopen weken ook nog eens twee overwinningen in Spanje, een zege (feature race) in Monaco en een derde plaats in Bakoe. Dat leverde naast een flinke hoeveelheid bekers ook een pak punten op, zowel voor de Braziliaan persoonlijk als voor MP Motorsport. Het team gaat met 154 punten (132 punten van Drugovic en nog eens 22 van Clément Novalak) fier aan kop in het constructeursklassement van de Formule 2.

Motorsport Images

Blije gezichten alom dus in Westmaas, waar Dorsman met beide benen op de grond blijft staan. “We zijn voorzichtig en bekijken het heel erg van race tot race. In begin zeiden we [na de overwinning in Saoedi-Arabië] dat dit nog maar het begin van het seizoen was. Maar toch… We zitten nu halverwege het seizoen en we lopen nog steeds uit. Dat is lekker en dat willen we graag zo houden.”

Wil je het volledige gesprek met Dorsman of het laatste nieuws rond MP Motorsport lezen? FORMULE 1 Magazine volgt het team dit jaar op de voet en plaatst in elke editie een update van het team.