In het nieuwe nummer van FORMULE 1 maakt Tom Coronel na de eerste seizoenshelft de tussenbalans op. Over de jonge coureurs die klaar zijn voor de top, de ‘ruwe diamant’ Max Verstappen en killers en losers.

Tom Coronel. Foto: Tom Coronel Racing.

In FORMULE 1 nummer 11 – nu bij abonnees op de mat, in de winkel verkrijgbaar of hier te bestellen – komt elke coureur natuurlijk uitgebreid aan bod in Tom’s tussenrapport, maar we hebben hier alvast een korte selectie gemaakt van zijn beste en meest opvallende uitspraken.

Tom over… Charles Leclerc: “Deze jongen doet dingen die in een Sauber helemaal niet kunnen. Wat mij betreft zou Ferrari af moeten van wat ze altijd hebben gedaan en deze jonge coureur eens een kans moeten geven. Als je Max Verstappen niet kunt krijgen, zou ik voor Leclerc gaan. Jonge gasten zoals hij en ook Ocon kunnen die laatste twee tienden uit het dashboard vreten.”

Tom over… Esteban Ocon: “Zet hem en Leclerc in een Mercedes of Ferrari en ze rijden ook vooraan. Ocon is een pure racer, je ziet dat hij er plezier aan beleeft, niks anders wil doen en bij wijze van spreken wel gratis zou willen rijden. Volgens mij is hij rijp voor een topteam.”
(tekst loopt door onder de foto)

Ocon en Leclerc rijden nu nog voor Force India en Sauber. Foto: Sutton Images.

Tom over… Max Verstappen: “Onze ruwe diamant. Die mag never nooit niet ontbreken in de top drie en dat zeg ik niet alleen omdat hij Nederlander is. Bij Max is het alles of niks: hij zit niet op rekenen, maar op bekers verzamelen. Dat is zijn mentaliteit, zijn stijl.”

Tom over… Lewis Hamilton: “Is voor mij de enige echte kampioen. Een killer. Hij begint alleen wel wat vaker te zeuren, omdat hij het niet meer zo gemakkelijk heeft.”

Grosjean heeft de nodige crashes meegemaakt dit jaar. Foto: Sutton Images.

Tom over… Romain Grosjean: “De allergrootste tegenvaller van dit seizoen. Hij crasht te veel, rijdt met een risicofactor van driehonderd. Ik vind hem een loser die te veel met zichzelf bezig is en niet naar het teambelang kijkt. Het spelletje gaat erom om naar de finish te komen. Als teambaas kom je bij Grosjean toch zakdoekjes te kort?”

Tom over… Stoffel Vandoorne: “Ik geloof niet dat hij van hetzelfde niveau is als Max Verstappen. Stoffel is geen slechte coureur en heeft met Alonso een teamgenoot van formaat. Hij valt me niet tegen, omdat hij af en toe ook heel mooie dingen op de baan laat zien. Maar toch, het is geen killer.”

Tom over… Valtteri Bottas: “Heeft veel pech gehad, maar is een coureur die zeker nog eens wereldkampioen gaat worden. Bottas groeit naast Hamilton.”

Wil jij weten wie van Tom Coronel moet wegwezen, van welke coureur hij al blij wordt als hij hem ziet en waarom de rijderskeuze van Williams volgens hem alles zegt over hoe je een team niet moet runnen? Zie dan Tom’s tussenrapport in FORMULE 1 nr. 11, nu in de winkel verkrijgbaar of hier online te bestellen.