Oud-Formule 1-coureur Damon Hill voorspelt dat Lewis Hamilton de Franse Grand Prix, zijn driehonderdste Formule 1-race, zal winnen. De wereldkampioen van 1996 verwacht wel dat er een crash tussen Max Verstappen en Charles Leclerc voor nodig is.

Hamilton staat aan de vooravond van zijn driehonderdste Grand Prix. De zevenvoudig wereldkampioen bereikt die mijlpaal in wat tot nu toe een zwaar seizoen is voor Mercedes. Hamilton stond wel al vier keer op het podium, maar de zege was elke keer buiten handbereik. Hij heeft sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië van vorig jaar geen zege behaald. Wat hem daarbij niet helpt is dat geen enkele coureur die meer dan driehonderd races heeft gereden ná die driehonderdste race nog een zege pakte.

Mercedes-teambaas Toto Wolff hoopt dat zijn team weer op het podium zal staan, maar als het aan oud-Formule 1-coureur Damon Hill ligt zou Hamilton dit weekend wel eens de zege kunnen pakken. “Ik ga voor Lewis Hamilton”, zegt Hill in de F1 Nation-podcast.

Wel is daar volgens Hill een crash voor nodig. “Ik denk dat er een incident zal plaatsvinden. We hebben het erover gehad hoe goed zij [Max Verstappen en Charles Leclerc] het kunnen vinden.” Het zou volgens Hill dan al snel fout kunnen gaan. “De eerste bocht daar is een beetje tricky. Laten we zeggen dat Charles daar misschien zijn voorvleugel verliest of dat Max een lekke band oploopt.”

Lees ook: Nyck de Vries vervangt Hamilton in eerste vrije training op Paul Ricard

Toch sluit Hill niet helemaal uit dat Mercedes op eigen snelheid kan verrassen. “In de race is Lewis regelmatig erg snel geweest. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat Lewis eerste wordt, George (Russell, red.) tweede en Carlos Sainz derde.”

Ook oud-Formule 1-coureur Gerhard Berger verwacht dat er, na een periode van wederzijds respect, toch wat spanning opgebouwd wordt tussen Verstappen en Leclerc. “Het is briljant hoe Max en Leclerc met elkaar racen en elkaar de ruimte geven. Zij doen geen domme dingen”, stelt Berger. “Zij zijn zeer professioneel, erg goed. Maar op een gegeven moment zal er niet genoeg ruimte zijn, misschien zal dat dit weekend zijn. Het is een beetje te soepel verlopen, de afgelopen races”, aldus de Oostenrijker.