Nyck de Vries zal dit weekend in de Mercedes W13 stappen voor de eerste vrije training op Paul Ricard. De 27-jarige Nederlander vervangt in die sessie Lewis Hamilton.

Het is voor De Vries zijn tweede test tijdens een vrije training van de Formule 1. Eerder dit jaar mocht de regerend wereldkampioen van de Formule E in Barcelona al instappen in de Williams van Alexander Albon. Daar maakte de Mercedes-reserve een sterke indruk door een snellere rondetijd te noteren dan Nicholas Latifi.

Voor De Vries zal dit wel zijn eerste vrije training met Mercedes zijn. De Formule 1 introduceerde dit seizoen een regel waardoor alle teams een rookie – een coureur die niet aan meer dan twee Grands Prix heeft deelgenomen – de kans moeten geven om een vrije training te rijden.

Lees ook: Formule E: Vandoorne doet met P2 goede zaken in New York, Frijns en De Vries op zes en zeven

Beide coureurs van een team moeten hun stoeltje minstens één keer afstaan en Hamilton heeft zelf, zo geeft Mercedes aan, besloten om De Vries in Frankrijk de kans te geven. George Russell zal zijn zitje later dit jaar nog moeten afstaan.

De Vries krijgt op Paul Ricard direct een belangrijke taak. Mercedes neemt dit weekend namelijk opnieuw wat updates mee voor de W13 en deze zullen tijdens de vrije trainingen uitgebreid getest worden. “We moeten die laatste paar tienden zien te vinden en constant updates meenemen, zoals dit weekend in Frankrijk het geval is”, aldus Mercedes-teambaas Toto Wolff.