Yasuhiso Arai, de motorsportchef van McLarens motorleverancier Honda, is er van overtuigd dat zijn firma de problemen waar het in Jerez last van had op tijd kan oplossen voor de test in Barcelona.

Met de Honda-V6 achterin haar MP4-30 kwam McLaren tijdens de vier testdagen in Jerez tot slechts 79 ronden, wat nog niet eens de helft is van het aantal van 165 rondjes dat Red Bull wist te rijden, terwijl dat het op één na minst productieve team was. In vergelijking tot het beperkte aantal kilometers dat deze teams maakten, kwam koploper Mercedes tot 515 rondjes, terwijl bijvoorbeeld Ferrari 349 ronden wist af te leggen.

“We hebben afgelopen week inderdaad veel problemen gehad”, geeft Arai toe in gesprek met Autosport, al beklemtoont de Japanner daarbij ook gelijk dat Honda ‘deze voor de test in Barcelona opgelost zal hebben’. “We gaan de handen uit de mouwen steken en zullen met een nieuwe motor naar Barcelona komen die ons een stap vooruit zal opleveren.”

Volgens Arai pakt Honda het voorseizoen sowieso stap-voor-stap aan en dat betekent dat de specificatie van haar V6 voor de eerste Barcelona-test voorzien zal zijn van ‘zowel onderdelen die nog getest moeten worden als onderdelen waar we mee zullen gaan racen’.

“Wat de uiteindelijke race-specificatie van onze motor wordt, zullen we echter pas kort voor de seizoensopener in Australië bepalen”, verkondigt Arai, die tot slot nog verklaart dat geen van de problemen die Honda in Jerez op haar pad vond van structurele aard was, hetgeen ondanks alle issues van afgelopen week dan weer een opsteker is voor de Japanse fabrikant.