Honda is bezorgd over de motor waar McLaren in Australië mee moet rijden. De testdagen in Barcelona verliepen voor de renstal niet geheel vlekkeloos en dat was met name te wijten aan problemen met de krachtbron.

McLaren had het zwaar tijdens de eerste testweek in Barcelona. Op de eerste testdag viel Fernando Alonso uit door een probleem met de olietank. Stoffel Vandoorne moest op dag twee opgeven met een onbekend motorprobleem.

Honda’s F1 motorbaas Yusuke Hasegawa sprak zijn zorgen uit over de motor van het team. “Op dag twee hadden we een mechanisch probleem. Daarvan weten we nog steeds niet waar het vandaan kwam. Dit is erger dan we dachten. Ik ben er niet zeker van of het gevolgen heeft voor de eerste race in Australië.”

Onduidelijkheid
McLaren zou de Honda-motor voor de Grand Prix van Australië volgende week bij de tweede testsessie in Barcelona al gaan gebruiken, maar dat staat nu op de tocht. De kapotte krachtbron is dinsdag uit de auto verwijderd en voor analyse naar Japan gevlogen. De onderzoeksresultaten laten echter nog op zich wachten. Daarom is het onduidelijk of McLaren met de nieuwe motorinstellingen kan gaan rijden bij de seizoensopening in Australië over drie weken.

Hoge verwachtingen
Voorafgaand aan de testdagen had Honda hoge verwachtingen om dit jaar eindelijk aansluiting te vinden bij Mercedes. Dat het nu weer tegenzit is natuurlijk een klap voor McLaren en Fernando Alonso, die vorig jaar ook al meerdere malen zijn onvrede uitte over de krachtbron van Honda. De relatie tussen de Britse renstal en de Japanse motorleverancier staat op scherp.

Hasegawa stelde het publiek nog wel een beetje gerust. “De testdagen zijn natuurlijk momenten waar we een hoop problemen tegenkomen die we moeten overbruggen. Ik denk wel dat we het goed doen en dat de relatie met McLaren erg goed is.”