Motor-fabrikant Honda blijft voor ‘honderd procent’ verbonden aan het team van McLaren. Dat zegt Yusuke Hasegawa, F1 baas van de Japanse motorleverancier. 

In gesprek met Autosport erkent Hasegawa de problemen die McLaren en Honda ondervinden, maar blijft hij positief: “Natuurlijk is de situatie niet zoals we gehoopt hadden, toen we terugkeerden in de Formule 1. Maar we blijven voor honderd procent verbonden aan onze toekomst in de sport en de relatie met McLaren. We geloven in ons partnerschap. We moeten als een team samenwerken om de problemen op te lossen en verder te kunnen. Dit is geen kortetermijnproject voor ons.”

Dramatisch
De testdagen in Barcelona verliepen dramatisch voor het team van McLaren. Dit was met name te wijten aan een gebrek aan vermogen en een zeer onbetrouwbare Honda-motor. De Britse renstal zocht daarom deze week al contact met Mercedes, om te kijken of een partnerschap met de Duitse motorfabrikant mogelijk is.

Honda tempert de gemoederen en probeert het van de zonnige kant te bekijken. “Natuurlijk hebben we weinig tijd op de baan gehad door de problemen”, zegt Hasegawa. “Maar we hebben nog steeds veel nuttige data kunnen genereren, net als McLaren zelf. We hebben niet heel veel problemen, minder dan de buitenwacht denkt. In week twee hebben we al maatregelen genomen en die bleken effectief te zijn.”

De motorbaas weet dat er nog ruimte is voor verbetering van de performance. Ook zegt hij dat Honda moet werken om meer vermogen uit de krachtbron te halen.