Volgens Honda’s Yusuke Hasegawa betekent het feit dat McLaren gefrustreerd is door alle problemen met Honda’s motorproject nog niet dat het van een breuk komt.

De zo problematische Honda V6.

Dat zegt de chef van Honda’s motorproject in gesprek met Racer. “Wij zijn ook gefrustreerd, maar dat je tijdens een race gefrustreerd bent over hoe het gaat, betekent nog niet dat het van een ‘scheiding’ komt of het contract wordt verbroken”, zegt hij over McLarens relatie met haar motorpartner.

Volgens Hasegawa staan frustraties gedurende een raceweekend namelijk los van hoe daar buiten naar de relatie wordt gekeken en beslissingen worden gemaakt. “Dat zijn twee totaal verschillende dingen”, stelt hij zelfs.

Dat gezegd hebbende, draait Hasegawa er niet omheen dat ook Honda gefrustreerd is door hoe het gaat, maar is de relatie tussen McLaren en Honda – “ondanks de moeilijke situatie” – sterk volgens Hasegawa. “Al is het soms wel moeilijk verenigd te blijven, als één team.”

Hasegawa met McLaren-teambaas Eric Boullier.

Hasegawa doelt daarmee op recente uitspraken van McLaren-kopstukken Zak Brown en Eric Boullier, die aan hebben gegeven dat McLaren en Honda ‘op een kruispunt staan’ en dat een breuk niet uit te sluiten valt nu de situatie maar niet lijkt te verbeteren.

Volgens Hasegawa is er sinds de (ook al problematisch verlopen) wintertests echter niets veranderd. “Ik denk van niet. Ze zijn nog steeds gefrustreerd”, erkent hij dat dit niets nieuws is. “Zak’s uitspraken zijn in die zin begrijpelijk. Het is geen verrassing dat ze zich uitspreken over deze situatie.”