*

Honda introduceert nieuwe motor, Alonso ontvangt gridstraf

Jeffrey van der Werf

Jeffrey van der Werf

2 jaar geleden

Honda introduceert nieuwe motor, Alonso ontvangt gridstraf
Sutton Images

Honda introduceert de volgende motorupdate in Maleisië, die vooralsnog alleen zal toekomen aan Fernando Alonso. Ten gevolge daarvan ontvangt hij een gridstraf van 30 plaatsen.

Ondanks het feit dat het hij daardoor de race hoogstwaarschijnlijk achteraan moet aanvangen, maakt hij zich er niet al te druk om. Volgens de Spanjaard behoort het allemaal tot het plan wat al langer uitgestippeld staat. “Al vanaf het midden van het seizoen hebben we vastgesteld waar we nieuwe motoren gaan introduceren.”

“Natuurlijk verloor ik dankzij de crash al een motor in Australië. Al in de tweede race moesten we met motor nummer twee aanvangen, en daar kwamen andere problemen nog bij. We wisten dat deze straffen eraan zaten te komen”, relativeert Alonso.

De race na Maleisië wordt opgevolgd door de Grand Prix van Japan, de thuisrace voor motorleverancier Honda. “Japan is de volgende race en onze thuisrace. Daar willen we voor de dag komen met een goede betrouwbaarheid. Ik ben bereid de straf hier te ontvangen. In Spa-Francorchamps (waar Alonso ook achteraan begon, red.) lag ik na vier ronden op de vijfde plek, met vele incidenten, dus je weet maar nooit.”

Beste teamgenoot
Alonso heeft ook nog lovende worden voor zijn teamgenoot, Jenson Button. Volgens Alonso is Button zijn ‘beste teamgenoot ooit in de Formule 1’.

“Hij is zeer snel. Hij is altijd competitief in de auto, altijd en in alle condities, maar buiten de auto is hij een zeer aardige jongen, een echte gentleman, en zeer betrokken bij de sport”, verklaart Alonso. “Hij zit altijd in de simulator, werkt samen met het team, besteedt zoveel mogelijk tijd met de engineers, en is het hele jaar fysiek in vorm.”

“Alles bij elkaar opgeteld, denk ik dat hij de beste is”, vertelt Alonso over Button, die dit weekend zijn 300e Grand Prix in de Formule 1 zal rijden. “Dat is een gigantische prestatie. Als je de 300 bereikt betekent het dat je zeer getalenteerd bent. Voor vele jaren in de Formule 1 heb je goede resultaten geleverd, en de teams gaven je altijd het vertrouwen om te racen”, vervolgt Alonso.

“Als je binnenkomt in de Formule 1 is dat al één grote prestatie in je carrière. Als je dan wint, heb je de volgende prestatie. Maar als je langer in de Formule 1 blijft, betekent het dat je veel goede dingen doet. Je bent toegewijd, je bent fysiek honderd procent in orde, je blijft zo goed als je kunt racen, en dat is wat hij heeft gedaan.”