Renault mag haar aanvankelijk voor Canada geplande update dan hebben uitgesteld, maar Honda komt wel met een verbeterde motor naar Montréal.

Er zijn dit jaar veel problemen met de betrouwbaarheid van de Honda-motor achterin de McLaren MCL32.

De races in Spanje en Monaco staan natuurlijk eerst nog op het programma, maar Honda heeft volgens Auto, Motor und Sport voor de wedstrijd daarna, in Canada, een update in de planning staan. Het zou daarbij gaan om een update waarbij een nieuwe cilinderkop wordt geïntroduceerd om de verbrandingsmotor die onderdeel is van de hybride V6-turbokrachtbron flink te verbeteren.

Volgens de Duitse publicatie moet de update de Honda-V6 op het niveau brengen waar het eigenlijk vanaf het begin van het seizoen al had willen zitten. McLarens motorleverancier zou de grote inhaalslag naar Mercedes en Ferrari inmiddels voor 2018 op het oog hebben en dan weer met een compleet nieuwe motor willen komen.

Renault en klantenteams Red Bull en Toro Rosso hebben ook problemen met de betrouwbaarheid van de motor gehad.

Honda zou wel nog altijd met problemen met het MGU-H kampen, het onderdeel van het energy recovery system dat aan de turbo verbonden is en hitte van uitlaatgassen omzet in elektrische energie. Dit is ook een component waar Renault – dat al eerder problemen had met de MGU-K – recentelijk betrouwbaarheidsproblemen mee zou hebben gehad, al is het niet evident of deze structureel zijn.

Renault heeft de betrouwbaarheid ook als reden gegeven voor het uitstellen van de ‘Canada-update’ naar later in het jaar, waarbij het erop mikt deze wel nog voor de zomerstop te brengen.