Honda is niet van plan hun nieuwe Formule 1-motor voor aanvang van het seizoen 2015 op de baan te testen. Honda keert in 2015 terug als motorleverancier van McLaren.

Eerder maakte Honda bekend dat ze hun nieuwe motor deze herfst voor het eerst op de testbank laten draaien. Heel veel verder dan dat zullen ze bij de Japanse fabrikant niet gaan, in ieder geval niet vóór de eerste pre-season tests in 2015. Honda motorsportchef Yasushisa Arai ziet daar de voordelen niet van in.

“Ik denk sowieso dat het heel moeilijk gaat worden om voor die tijd een representatieve auto te vinden om de motor in te leggen”, aldus Arai. “Daarom zal je ons op zijn vroegst rond januari of februari 2015 op de circuits kunnen vinden. Tot die tijd testen we onze motor op de testbank. Ik denk zelfs dat we op die manier efficiënter kunnen werken en dat het meer voordelen heeft dan nadelen.”

Yasushisa Arai erkent echter dat er ook nadelen zitten aan het late baandebuut: “Ferrari, Renault en Mercedes rijden op dat moment al een jaar langer met de nieuwe motoren en hebben zodoende meer ervaring. Wij daarentegen krijgen meer tijd om onze motor te finetunen en we kunnen kijken tegen welke problemen onze concurrenten lopen, zodat wij niet dezelfde fouten hoeven te maken.”