Yusuke Hasegawa, het hoofd van Honda’s Formule 1-motorproject, legt zijn taken eind 2017 neer naar aanleiding van een herstructurering van het motorprogramma.

Hasegawa stond sinds februari van 2016 aan het hoofd van Honda’s motorprogramma, nadat hij het stokje had overgenomen van Yasuhisa Arai. Hasegawa wordt nu op zijn beurt aan de kant gezet, nadat de Japanse autofabrikant heeft besloten veranderingen door te voeren.

De functie van Hasegawa is namelijk geschrapt. In plaats daarvan heeft Honda besloten zijn taken voortaan door twee mensen te laten vervullen. Toyoharu Tanabe mag zich de nieuwe ‘F1 technical director noemen’, als verantwoordelijke voor al het werk op circuit.

De technische ontwikkeling van de Honda-V6 op de fabriek in Sakura wordt de verantwoordelijkheid van, zo bericht Autosport, Yasuaki Asaki. Hasegawa krijgt een andere functie binnen Honda. Met de reorganisatie hoopt Honda het motorprogramma te versterken en de ontwikkeling te versnellen.

Na drie lastige jaren met McLaren, gaat Honda vanaf 2018 met Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso in zee. Het Japanse concern had eigenlijk een doorlopende deal met McLaren, maar het team wilde niet met Honda verder en gaat komend jaar met Renault-motoren rijden.