McLarens motorleverancier Honda heeft nog tien tokens over en wil die allemaal gebruiken om met verdere motorupdates te komen.

Dat klinkt erg vanzelfsprekend, maar is het niet. Zo heeft Renault, de motorleverancier van Max Verstappens team Red Bull, nog maar liefst 21 tokens over, maar is het niet gezegd dat de Franse firma dit seizoen nog motorupdates brengt.

Formula One World Championship 2016, Round 2, Bahrain Grand Prix, Manama, Bahrain, Friday 1 April 2016 - Yusuke Hasegawa (JPN) Head of Honda F1 Programme.

Hasegawa staat sinds maart aan het hoofd van Honda’s motorprogramma.

Honda is dat echter wel van plan, en het liefst zo snel mogelijk, zo verklaart topman Yusuke Hasegawa ten overstaan van F1i.com. “We werken continu aan updates, maar weten alleen niet wanneer we ze kunnen brengen. Dat komt omdat je natuurlijk performance wil winnen, maar de betrouwbaarheid niet uit het oog mag verliezen.”

“Zodra we er echter zeker van zijn dat het goed zit, zien wij geen reden om te wachten met het brengen van upgrades. We willen ze dan zo snel mogelijk introduceren”, benadrukt Hasegawa.

“We hebben nog tien tokens over en het is onze intentie die dit jaar allemaal nog te gebruiken”, doelt hij op de zogenaamde ’tegoedbonnetjes’ die een motorleverancier moet inwisselen om verbeteringen aan de motor te mogen maken.

Zoals gezegd heeft Honda nog tien tokens over voor de rest van 2016 en Renault 21. Mercedes heeft er voor zover bekend nog elf en Ferrari nog maar drie.