*

Horner: ‘Albon blijft indruk maken, maar hebben geen haast met keuze voor 2020’

Daan de Geus

Daan de Geus

5 november 2019 15:10

Horner: ‘Albon blijft indruk maken, maar hebben geen haast met keuze voor 2020’
Red Bull

Red Bull heeft nog altijd een zitje vrij voor 2020 en het neemt de tijd om te bepalen wie dat volgend jaar moet vullen, al lijkt de huidige ingezetene Alexander Albon al het juiste te doen om het te behouden.

“Alexander blijft indruk maken op het team”, wordt Red Bull-teambaas Christian Horner namelijk geciteerd door Autosport, met Albon die samen met Pierre Gasly tot de favorieten voor het zitje wordt gerekend, al mag ook Gasly’s Toro Rosso-teamgenoot Daniil Kvyat mogelijk nog enige hoop koesteren.

Lees ook: Marko doet deur dicht voor Hülkenberg: ‘Alle vier onze coureurs onder contract voor 2020’

Albon begon het jaar in dienst van Toro Rosso, maar werd in de zomerstop naar het grote Red Bull-topteam gehaald, terwijl Gasly dezelfde weg in omgekeerde richting aflegde na een teleurstellende eerste seizoenshelft bij Red Bull.

Alexander Albon in duel met Pierre Gasly, ze vechten ook voor een Red Bull-stoeltje in 2020.

Sinds de zomerpauze heeft Albon 68 punten gepakt in zijn zeven races voor Red Bull, vijf meer dan Gasly er in de dertien races voor de zomerstop verzamelde.

Afgelopen zondag in Amerika pakte Albon tien punten, dankzij een vijfde plaats. Hij behaalde die vijfde plek na een volgens Horner indrukwekkende inhaalrace, met Albon die na contact bij de start en een vroege pitstop twintigste en laatste lag na de eerste ronde.

“Hij heeft weer heel sterk gereden”, prijst Horner zijn coureur, die hij verder looft voor diens ‘besluitvaardigheid bij het inhalen’ en hoe snel hij ‘door het verkeer weet te komen’. Albon diende dat in Amerika herhaaldelijk te doen, gezien de drie pitstops die hij uiteindelijk maakte.

Christian Horner is onder de indruk van de rookie Alexander Albon.

Wat Horner verder tevreden stemt, is dat Albon ‘een goed gevoel voor de auto heeft’ en dankzij de 68 punten die hij sinds zijn overstap naar Red Bull heeft gepakt, is opgeklommen naar de zesde plaats in het WK met een totaal van 84 punten. “Hij blijft ook indruk op het team maken door de manier waarop hij zich ontwikkelt.”

Met nog twee races te gaan heeft Red Bull zoals Horner herhaalt ‘geen haast’ met een beslissing voor 2020. “We nemen onze tijd en zullen een weloverwogen keuze maken.” Waar echter geen twijfel over bestaat: “Dat Albon een good job doet.”

Lees ook: Hamilton: ‘Albon wacht een mooie toekomst, Red Bull moet achter hem blijven staan

Lees meer over

Albon Horner Red Bull