De deur naar de Red Bull-stallen lijkt definitief dicht voor Nico Hülkenberg, met topman Helmut Marko die aangeeft dat alle vier de huidige coureurs vastliggen voor volgend jaar.

Hülkenberg moet weg bij Renault en zijn opties voor 2020 zijn beperkt. De Duitser lijkt zelf weinig trek te hebben in een move naar Williams, terwijl hij er bij Alfa Romeo op moet hopen dat het team en partner Ferrari het vertrouwen in Antonio Giovinazzi verliezen.

Lees ook: Vasseur geeft Hülkenberg weinig hoop: ‘Giovinazzi doet het de laatste tijd goed’

Hülkenbergs opties lijken zeer beperkt. Foto: Motorsport Images.

Vraagtekens bij Red Bull?
Op papier zijn er echter nóg twee teams waar zitjes vrij zijn: naast Max Verstappen bij Red Bull, en bij Toro Rosso, de opleidingsstal van de energiedrankfabrikant. Onder meer Ziggo Sport-commentator Olav Mol haalde het nog aan: zolang er niks vaststaat, mag Hülkenberg blijven hopen – en wordt hij als ervaren en bewezen kracht misschien zelfs wel als een soort van veilige keuze gezien door Red Bull-kopstuk Marko.

Bij Red Bull wist Pierre Gasly eerder dit seizoen immers niet te imponeren, met de Fransman die is teruggezet naar Toro Rosso. Daar heeft hij zich herpakt, al zullen er toch vraagtekens achter zijn naam blijven staan.

Alexander Albon bewandelde dezelfde weg in tegenovergestelde richting, van Toro Rosso naar Red Bull, en hoewel hij goed scoort in de races en daarin indruk maakt, maakt hij ook nog fouten door zijn gebrek aan ervaring.

Vlnr: Albon, Verstappen, Gasly en Kvyat. Foto: Red Bull.

Marko doet de deur dicht
Marko vertelt nu echter aan Racefans.net dat de contracten van “alle vier de coureurs verlengd zijn”. Van Verstappen stond al vast dat zijn deal tot en met 2020 doorloopt, terwijl Marko eerder al aangaf dat ook Daniil Kvyat een doorlopende deal heeft. “Kvyat staat onder contract voor volgend jaar, dat is intern al duidelijk gemaakt”, communiceert Marko dat nu ook naar buiten toe. Marko stelde ook al dat Kvyat bij Toro Rosso blijft.

Lees ook: Marko: ‘Albon of Gasly naast Verstappen in 2020, Kvyat blijft bij Toro Rosso’

De strijd om het laatste Red Bull-zitje lijkt zo nog altijd enkel tussen Albon en Gasly te gaan, met Marko die de deur definitief dicht lijkt te doen voor Hülkenberg. Red Bull-teambaas Christian Horner benadrukte op zijn beurt al dat Red Bull het liefst een coureur uit de eigen pool naast Verstappen zet.

De strijd om het Red Bull-zitje naast Max Verstappen lijkt tussen Alexander Albon (links) en Pierre Gasly (rechts) te gaan. Foto: Motorsport Images.