*

Vasseur geeft Hülkenberg weinig hoop: ‘Giovinazzi doet het de laatste tijd goed’

Daan de Geus

Daan de Geus

12 oktober 2019 13:30

Vasseur geeft Hülkenberg weinig hoop: ‘Giovinazzi doet het de laatste tijd goed’
Motorsport Images

Een zitje bij Alfa Romeo lijkt Nico Hülkenbergs laatste kans om zich ook in 2020 Formule 1-coureur te mogen noemen, maar die kans is klein: teambaas Frédéric Vasseur heeft de deur naar Alfa Romeo zo goed als dichtgedaan voor de Duitser.

Hülkenberg moet na afloop van dit seizoen vertrekken bij Renault en heeft maar weinig opties om in 2020 Formule 1 te blijven racen. Hoewel The Hulk eerst een Haas-zitje werd toegedicht, liepen gesprekken met dat team op niets uit, terwijl Hülkenberg zelf al een streep door de naam van het team van Williams zette. “Ik ben niet de juiste persoon voor ze”, vertelde hijzelf eerder deze week aan CNN.

Zo resteert Alfa Romeo, met de 32-jarige veteraan Hülkenberg die een goede relatie heeft met Vasseur – de twee kennen elkaar uit de Formule 3 en GP2, waarin Hülkenberg titels won voor Vasseurs toenmalige ART-operatie.

Lees ook: Nico Hülkenberg is op weg naar de uitgang, maar gaan we hem ook echt missen?

Vasseur en Hülkenberg.

De kans dat Hülkenberg bij Alfa Romeo de teamgenoot wordt van Kimi Räikkönen, lijkt echter weer wat kleiner geworden. Momenteel rijdt Antonio Giovinazzi – op voorspraak van Ferrari – naast Räikkönen. Giovinazzi’s resultaten vallen tegen, maar Vasseur staat toch achter de Italiaan: “Antonio wordt steeds beter en ik heb vertrouwen in hem.”

Vasseur haalt daarbij aan dat Giovinazzi het de laatste raceweekends goed heeft gedaan, met name vergeleken met Räikkönen in de kwalificatie. “Hij doet zijn job en verbetert zich stap-voor-stap”, zegt Vasseur, die aangeeft dat het niet lang meer zal duren voor uitsluitsel volgt: “We zullen vrij snel een beslissing nemen.” Tot die tijd zit Hülkenberg in de wachtkamer. “Het gaat nu om geduld hebben”, weet hijzelf ook.

Lees ook: Tijd dringt voor Hülkenberg: ‘Nog niet nagedacht over einde F1-carrière’

Giovinazzi voor Hülkenberg.