Pierre Gasly beleeft een moeilijk seizoensbegin bij Red Bull. Maar de Fransman, die in het tussenseizoen overkwam van zusterteam Toro Rosso, krijgt langzaam maar zeker een beter gevoel in zijn wagen. Dat ziet ook teambaas Christian Horner. “Ondanks zijn uitvalbeurt was Bakoe zijn beste weekend tot nu toe.”

Gasly haalde dit seizoen nog maar één keer Q3, in China kwalificeerde hij als zesde. Tijdens het openingsweekend in Australië ging de Fransman er zelfs al uit in Q1. Maar Christian Horner is geduldig. “Pierre (Gasly, red.) heeft wat tijd nodig. De stap van Toro Rosso naar Red Bull is groot. Australië was een moeilijk weekend voor hem, maar sindsdien gaat het steeds beter.”

“In Bahrein reed Gasly een goede race en ook in China was zijn prestatie degelijk”, gaat Horner verder. “Hij reed de snelste ronde en kreeg het bijhorende punt. Dat was een opsteker voor hem.”

Lees ook: Vettel vindt dominantie van ‘fenomenaal’ Mercedes maar saai

Ook afgelopen weekend in Bakoe was Gasly op weg naar een zesde plek, totdat hij moest opgeven door een mechanisch defect. Toch is Horner tevreden over het weekend van de Fransman. “Hoewel Pierre niet finishte in Bakoe, was het wel zijn sterkste weekend van het seizoen. Hij zette de snelste tijd in Q1 en reed, gestart vanuit de pitstraat, een sterke inhaalrace”, legt Horner uit. “Daar zal hij vertrouwen uit putten”, besluit de teambaas.

Lees ook: Top & Flop Azerbeidzjan 2019: Pérez en Bottas op hun best in Bakoe, dure fouten Leclerc en Ricciardo