*

Horner: ‘Dit is een keiharde les voor Verstappen’

Daan de Geus

Daan de Geus

26 mei 2018 17:03

Horner: ‘Dit is een keiharde les voor Verstappen’
Sutton Images

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat Max Verstappen een harde les heeft geleerd in Monaco, waar de Nederlander crashte in de derde training en als gevolg niet aan de kwalificatie mee kon doen. “Hopelijk is hij slim genoeg hier van te leren.”

Dat is wat Horner direct na de kwalificatie zegt tegen Sky Sports F1. “Er is geen circuit dat minder vergevingsgezind is als je te ver gaat dan Monaco”, haalt de Red Bull-teambaas aan. “Max is een heel snelle coureur, daar bestaat geen twijfel over, en hij beschikt hier over een auto waarmee hij dit weekend vooraan zou moeten meedoen”, beschouwt hij het duidelijk als een gemiste kans.

Red Bull-teambaas Horner.

“Er is dan ook geen hardere les dan dit”, denkt Horner. “Hopelijk is Max slim genoeg er van te leren”, besluit de Red Bull-teambaas tegenover Sky, alvorens zich tot de camera’s van Channel 4 te richten en te herhalen dat Verstappen in Monaco ‘pijnlijk genoeg’ een auto heeft waarmee hij zelfs zou kunnen winnen: “Dus dit zal hem extra pijn doen, want zo vaak heb je de kans niet Monaco te winnen.”

Horner haalt ook hier aan dat Verstappen – die zondag als laatste of uit de pitsstraat zal starten – ervan moet leren en ‘dit soort fouten niet meer moet maken, al weet hij dat zelf beter dan wie dan ook’. Volgens het Red Bull-kopstuk was het namelijk een onnodige fout: “Hij maakte hem in de laatste training. Die sessie telt eigenlijk nergens voor, behalve dat je hem gebruikt om aan de set-up te werken.”

Horner noemt het verder ‘frustrerend voor het hele team’ dat het in Monaco over zo’n sterke auto beschikt, maar nu met maar één coureur vooraan meedoet, met Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo die pole pakte. “Dat Max de hele kwalificatie moest toekijken met ‘wat als’ als gedachte, zal hem denk ik ook aardig pijn hebben gedaan.”

Verstappen beschadigde in VT3 zijn voorwielophanging bij La Piscine (Het Zwembad) en schoot door de vangrail in. Hetzelfde overkwam hem in 2016.