Red Bull-teambaas Christian Horner gelooft dat de dreiging van Force India gerelateerd is aan het circuit waarop gereden wordt. Op circuits waar met medium tot lage downforce wordt gereden, zijn de Red Bulls kwetsbaarder.

De Force India’s kwamen op het circuit in Montréal gevaarlijk dicht bij Ricciardo, die met hand en tand zijn derde plek moest verdedigen. Uiteindelijk lukte het de roze panters niet hem succesvol aan te vallen en eindigden zij op een vijfde en zesde plek, nadat zij werden ingehaald door de Ferrari van Sebastian Vettel. Horner prijst het succes van Force India, maar benadrukt in een interview met Motorsport dat het vooral kwam omdat het Circuit Gilles Villeneuve zo goed bij de auto van hun rivaal past.

Ook voor de twee komende races laat Horner zijn zorgen over de concurrentie merken. “Het wordt zwaar voor ons”, erkent Horner.”In Azerbeidzjan en Oostenrijk zullen de Williams en Force India’s weer dichtbij zitten. In Canada waren de Force India’s al van dezelfde klasse als de Ferrari’s. Ook Lance Stroll vocht voor Williams mee voor de punten.”

Toch ziet Horner genoeg kansen voor zijn team. “Ik ben op dit moment blij met de performance van de auto. Max Verstappen lag op een buitengewoon goede positie voor hij uitviel en tijdens de kwalificatie zag je ook dat we steeds dichterbij de top komen. Dus zelfs op circuits waar onze zwakke punten naar voren komen, kunnen we een podium pakken.”

Force India kruipt ondertussen langzaam dichterbij de Red Bulls, ook in het constructeurskampioenschap. Het team pakte in Canada 18 punten, terwijl Red Bull – door de uitvalbeurt van Verstappen – maar 15 punten kon pakken. Toch hoeft Red Bull zich niet direct zorgen te maken om de druk van achter, het verschil tussen de Oostenrijkse renstal en zijn concurrent staat na Canada nog op 41 punten.