Red Bull-teambaas Christian Horner is in de wolken met de start die het team met Honda heeft gemaakt met de derde plek voor Max Verstappen na een ‘fantastisch’ optreden van de Nederlander in Australië. “Dit is een geweldige dag voor ons.”

“Om gelijk met een nieuwe motorleverancier een podium te pakken, is een droomstart”, vertelt een zeer tevreden Horner, wiens team van Renault naar Honda is overstapt, Sky Sports F1. De Brit steekt daarbij de loftrompet over de Japanse motorfabrikant. “Ze hebben ons een betrouwbare motor gegeven waarmee het ook goed zit qua power.”

Lees ook: Marko: ‘Met dit pakket kan Verstappen wereldkampioen worden’

Fantastische Verstappen
Het is echter niet alleen Honda dat op complimenten kan rekenen, Horner is ook vol lof over Verstappen. “Het was een fantastisch optreden van hem”, meent Horner, die met name Verstappens inhaalactie op Ferrari’s Sebastian Vettel uitlicht als mooi moment.

Lees ook: Verstappen: ‘Complimenten voor het team en voor Honda’

Doordat Verstappen Vettel verschalkte, hoefde Red Bull alleen de beide Mercedessen voor zich te dulden. “In de tweede helft van de race leek het er zelfs op dat onze auto sneller was dan die van Lewis Hamilton”, zegt Horner, met Verstappen die inderdaad pal achter de Brit finishte, al moet wel de kanttekening geplaatst worden dat winnaar Valtteri Bottas twintig tellen voor dit tweetal zat – en Mercedes na de race meldde dat Hamilton schade aan zijn vloer had.

Geduld met Gasly
Hoe dan ook, het was een goede dag voor Red Bull met Verstappen. Hetzelfde kan niet gezegd worden voor teamgenoot Pierre Gasly, die na een start van P17 als elfde finishte, maar Horner rekent dat de Fransman niet aan. “Ik vind dat hij een goede race reed. Inhalen is hier gewoon heel moeilijk.”

“Hij komt pas net kijken”, haalt Horner aan. “Zijn feedback is sterk en we moeten hem gewoon de tijd geven, dan komt het wel goed”, zegt Horner, die tot slot benieuwd is hoe het Red Bull over twee weken in Bahrein vergaat. “Een compleet ander circuit dan hier in Australië. We hadden er hier echter allemaal op gerekend dat we ingemaakt zouden worden door Ferrari, maar dat gebeurde niet, dus ik heb geen idee wat te verwachten voor Bahrein.”

Lees ook: Baaldag voor Gasly: ‘Ik heb er niet van genoten’