Met een veelzeggende grijns wandelde topman Helmut Marko na afloop van de Australische GP Red Bulls onderkomen binnen. De derde plaats van Max Verstappen stemde de Oostenrijker zeer tevreden.

“Max heeft vandaag het optimale eruit gehaald”, zegt Marko tegen FORMULE 1. “Hij had één kleine uitglijder waardoor hij op het einde geen slotaanval meer op Hamilton kon inzetten, maar verder reed hij foutloos. Dit is een zeer goede start van Max”, vervolgt hij. “We zijn zeer tevreden. Steeds punten verzamelen, steeds het optimale resultaat uit een race halen: zo word je wereldkampioen. Met dit pakket kan Max om de wereldtitel strijden. Absoluut.”

Lees ook: Max Verstappen: ‘Complimenten voor het team en voor Honda’

Volgens Marko moet er om dat doel te bereiken wel snel doorgeschakeld worden. “Hoewel dit begin van het seizoen goed was, willen we uiteraard meer. Want we willen niet derde worden, maar winnen. We zijn nu goed op weg: qua snelheid waren we gelijkwaardig aan Hamilton. En we weten nu definitief dat we met de Honda-motor een superpakket hebben. Voor overwinningen hebben we wel een snellere ontwikkeling op het chassis nodig. Maar”, zo verklapt Marko, “dat gaat ook gebeuren.”

Lees ook: Horner: ‘Droomstart met Honda door podium fantastische Verstappen’