*

Horner: ‘F1 heeft titelstrijd tussen meer teams nodig’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 jaar geleden

Horner: ‘F1 heeft titelstrijd tussen meer teams nodig’
Sutton Images

De Formule 1 heeft dringend behoefte aan een titelstrijd die door meer dan één team wordt uitgevochten. Dat denkt Red Bull-teambaas Christian Horner.

“Niemand houdt van periodes waarin één team alles wint”, stelt Horner, doelend op de Mercedes-dominantie van de afgelopen drie jaar, met twee titels voor Lewis Hamilton en één voor Nico Rosberg.

“Wij zijn daar ook van verdacht, toen we van 2010 tot en met 2013 vier titels wonnen, maar in één van die jaren werden de eerste zeven races door zeven verschillende coureurs gewonnen”, stipt hij aan.

“Tot twee keer toe duurde de strijd om het kampioenschap in die jaren bovendien tot en met de laatste race. Teams als Ferrari, McLaren en Mercedes hielden de strijd met ons spannend tot en met het eind.”

“Er was toen veel meer strijd”, zegt Horner, die denkt dat de sport dat absoluut weer nodig heeft. “Je moet die competitie hebben. Je moet elke race eigenlijk drie of zes coureurs hebben die kunnen winnen.”

Als voorbeeld van hoe geweldig een raceweekend kan zijn, wijst Horner daarbij naar de Grand Prix van Brazilië van dit jaar. “De reactie van het publiek op die race was geweldig.”

“Er werd een week later nog over die race gesproken. Dat laat zien waar de Formule 1 toe in staat is. We moeten ervoor zorgen dat een Formule 1-seizoen meer van dat soort weekends telt.”

Horner denkt dat de titelstrijd er beter van wordt als die tussen teams als Mercedes, Red Bull en Ferrari gaat, in plaats van dat één team domineert.