Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat Ferrari favoriet is voor de zege in Monaco. Dat zegt de Brit naar aanleiding van de tweede vrije training, waarin Sebastian Vettel voor de Scuderia de snelste tijd klokte.

“Ferrari is in mijn ogen het te kloppen team”, zegt Horner tegen Sky Sports F1. “De auto voelt zich hier als een vis in het water en lijkt wel voor dit circuit te zijn gemaakt. Bovendien zit Sebastian Vettel in ’the zone‘ en bulkt hij van het zelfvertrouwen. Hij is voor mij de grootste kanshebber op de winst. Maar als wij op de eerste of de tweede startrij kunnen komen, dan kan er nog van alles gebeuren.”

Horner

Volgens Horner ziet deze auto zondag als eerste de finishvlag.

Kans
Max Verstappen en Daniel Ricciardo keken, ondanks een paar kleine probleempjes, tevreden terug op de vrije training in Monaco. Of Red Bull zelf mee kan doen om de zege, is nog maar de vraag. Vorig jaar had het Oostenrijkse team zelf de beste papieren voor de overwinning in het Prinsdom. Ricciardo kwalificeerde zich op poleposition en reed lange tijd vooraan, totdat hij na een rampzalige pitstop terugviel achter de Mercedes van de latere winnaar Lewis Hamilton.

Red Bull-ontwerper Adrian Newey ziet het echter somber in en ziet zo’n scenario dit jaar niet gebeuren. “Vorig jaar hadden we een goed chassis”, zegt hij tegen het Braziliaanse Globo. “Dus konden we schitteren in Monaco, want daar telt vermogen minder mee. Maar dit jaar hebben we geen goed chassis, dus denk ik niet dat we dezelfde kans krijgen als vorig jaar. We moeten ons nu tot aan Singapore verbeteren en daar hopen op een volgende kans.”