Max Verstappen ‘heeft alle benodigde kwaliteiten in huis’ om de strijd aan te binden met Lewis Hamilton en Sebastian Vettel, en Verstappen is ook de coureur waarvoor deze wereldkampioenen het bangst zijn. Dat stelt Red Bull-teambaas Christian Horner.

“Ik denk dat het Max aan niks ontbreekt om met die twee gasten het duel aan te gaan”, verklaart Horner in interview met de BBC. “Max is daarbij denk ik ook de coureur waarvoor zij het bangst zijn”, vervolgt Horner, die meent dat Verstappen zich ‘enorm heeft ontwikkeld’. “Hij is veel wereldser en meer ervaren geworden.”

Lees ook: ‘Niemand is zo onverstoorbaar als Max Verstappen’

“Max is razendsnel, heel zelfverzekerd en echt zijn eigen man. Hij is nu heel compleet”, constateert Horner, die van mening is dat Verstappen vergeleken met vroeger ‘nu beter in staat is om te gaan met de uitdagingen die hem wachten’. “Hij is enorm toegewijd en kent zelf geen angst.”

De 21-jarige Verstappen heeft zijn leeftijd bovendien mee, zegt Horner, terwijl bijvoorbeeld Hamilton zich volgens hem ‘in die fase van zijn loopbaan’ bevindt dat het verval vroeger of later begint. “Lewis is nu 34, dus het is alleen maar natuurlijk dat de glans van zijn talent misschien wat minder zal blinken”, zo verwoordt de Red Bull-teambaas dat. “Kan Lewis dezelfde snelheid aan de dag blijven leggen? Hij is ook maar een mens. Max zal over tien jaar ook op zo’n punt komen.”

Lees ook: Max Verstappen: ‘Nieuwe auto voelt positief aan in simulator’